понеділок, 21 травня 2018 р.


                                         «Твори добро»
                                                        родинне свято
 Родинне свято  «Твори добро" було проведено в  1-а класі ОСШ №78.
Основна мета заходу – повернутися до нашої історії,звернутися до народної мудрості,вчитися на ній шанувати своїх батьків,розповісти про свій родовід .
«Від родини йде життя людини», «Від сім’ї немає щастя на землі»,- так говорять в Україні. 

В основі заходу в ігровій формі розглядались всі поняття про емоції,про поведінку дітей . Діти розповідали та аналізували  про  мімічні риси  та емоційні вирази  облич  героїв, дивлячись на малюнки . В процесі виступів бібліотекарів, вчителів учням були дані практичні рекомендації  по «читанню» мови міміки,жестів,осанки,поз,рухів  очей,рук. Для батьків була підготовлена практична робота  по складанню пам’ятки «Як забезпечити емоційне благополуччя дитини». Батьки   дивлячись на конкретні ситуаційні  приклади відповідали на питання.
       Світлана Лікунова,класний керівник,наголосила на тому,що в процесі виховання кожна дитина буде наслідувати своїх батьків і продовжуватиме сімейні традиції. Вона торкнулася теми батьківської домівки, адже наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Також вона розповіла про те, що сім’я, родина і батьківщина – це єдині поняття. 
Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням.




Впродовж свята діти розповідали вірші, танцювали «Танець черепахи» та співали пісню «Українська родина» .

Ірина Топільська  розповіла дітям, як український народ споконвіку шанує матір та батька. Великим гріхом вважалось сказати грубе слово матері чи виявити неповагу. Рідну матір згадують у молитвах. Мати-берегиня стоїть біля витоків нового життя, вона плекає це життя і зміцнює. Батько – господар дому, він є прикладом у всьому для дітей.
Вікторія Кузнець ознайомила дітей з дитячою літературою,які викликають різні емоції. Серед книг це- «Дитяча Біблія», « Лев Толстой для дітей», Василя Сухомлинського «Пшеничний колосок» та Костянтина Паустовського «Казки».

Тетяна Рейда  провела майстер-клас, як підтримувати у родині гарний настрій та як  їм ділитися. Вона навчила дітей дарувати позитивні емоції за допомогою паперового сонечка та кольорових олівців. Всім присутнім були роздані листочки в вигляді смайликів , і  всі дружньо почали малювати сонечко,яке світилось радістю.


В кінці заходу діти обмінювалися із присутніми своїми  позитивними враженнями, цитуючи прислів’я про емоції.



Немає коментарів:

Дописати коментар