вівторок, 15 травня 2018 р.


                                                  «Дорога в безодню».
        Вечір – диспут про здоровий спосіб життя.

Життя людини подібне картині. 
Її пишуть двоє- "художник -творець" і сама людина.Картина може стати безцінним творінням або порожнім, нікому не потрібним полотном. 
Все залежить від самої людини і від того, як вонПротягом життя людина проживає різні періоди.
Тому, дуже важливо зрозуміти, коли починається період повноліття.
Не піддатися спокусам  в дорослому життя і це те, що ми найбільше боїмося . Потрібно чітко усвідомлювати і розуміти, що таке поняття як -«Таке зі мною ніколи не трапиться» -помилкове. Життя -це довгий і непростий шлях кожного із нас. Ми вчимося на своїх помилках і робимо відповідні висновки. В цілому, ми  розуміємо, що життя дано людині для того, щоб знайти своє місце в ньому. 
15 травня   для школярів 8-11 класів   ОСШ №78 був проведений вечір-диспут «Дорога в безодню».Цей захід носив  інформаційний, пізнавальний та дискусійний характер.
Вечір-диспут розпочала своїм виступом бібліотекар і вчитель ОСШ №78-Лідія Болдинська. Вона розповіла про дві книги-Біблію і Євангеліє  і їх місце в житті молоді.

   




Учні 11 -х класів - про проблеми алкоголізму  в суспільстві

Під час його проведення диспуту, школярі мали можливість висловлювати  свої думки, поставити запитання до психолога школи Дарї Привалової,яка розмежувала для учнів поняття «алкоголізм» та « пияцтво » .
Бібліотекар Вікторія  Кузнець провела огляд книг сучасних українських авторів, які розкривають теми пияцтва. Йшла мова про книги авторів- Люко Дашвар, Сергія Жадана, Євгена Положія, Ларису Денисенко.
Особливу увагу бібліотекар приділила книзі американського письменника Стівена Чбоскі «Привіт – це Чарлі або переваги сором’язливих». Цю книгу можна назвати своєрідною енциклопедією дорослішання для підлітків.
Популяризуючи літературу за здоровий і безпечний спосіб життя,  Тетяна Рейда  в своєму виступі піднімала  життєво важливі проблеми здорового способу життя серед молоді.
Теми виступів  для міркувань серед школярів формувались таким чином: «Що я хочу сказати…», «Чому в мене болить душа», «Увага, проблема!». Кожен учень підготував інформацію  про вплив алкогольних напоїв на сучасне життя та зокрема про алкоголізм, як хворобу.
 Учні 8 класу зачитували стародавні притчі про вино, яке мало страшну силу, що призводило до трагічних наслідків.
Учениця 11 класу  Надія Кукліна зачитала оповідання «Ангельські крила смердять перегаром»,  зі збірки творів сучасних українських письменників «Жити-пити» . В якому вона розкрила проблему алкоголізму у родині.
По завершенню заходу учні цитували уривки із збірки творів Річарда Баха  і закликали усіх до самовдосконалення і до духовного росту.
 Основна ціль заходу це - пропаганда  художньої  літератури , спрямованої на популяризацію здорового способу життя, попередження і подолання  алкоголізму серед молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар