четвер, 17 травня 2018 р.


 «Сорочка біла-вишита нитками». 
                       Народознавче свято.


17 травня бібліотека №47 провела народознавче свято під назвою «Сорочка біла-вишита нитками». 

На свято були запрошені учні 3-б класу ОСШ№78.Діти були  вдягнені в українські вишиванки . 

Основна ціль цього заходу це-виховати любов дітей  до українських оберегів,символів,які є надійною частиною нашої культури.
Свято розпочали піснею «Пісня про рушник».


Тетяна Рейда ознайомила школярів з основними традиціями святкування  свята,розповіла про рушник,як основний символ і оберіг кожної родини.
Вікторія Кузнець розповіла про основні елементи вишивки,які використовує кожна господиня при вишиванні полотна. Це - соняшник і виноград,ружа і барвінок,дубові листя  і жолуді,вишня і верба. Основну увагу було приділено калині . Калина на рушникові-то символ вірності і дівочої вроди,а калина з дубом-поєднання краси і сили .З квітами на рушниках переплітається пташиний світ:півень,зозуля,голубі сорока,соловейко і різні фантастичні птахи. Адже,кожен елемент має своє  призначення в малюнку.
Олена Ермакова  ,класний керівник,привітала всіх з святом . Вчителька  провела майстер-клас  по вишиванню, показавши дітям: як тримати голку ,як підбирати нитки,як вибрати малюнок. Діти з цікавістю робили перші  маленькі кроки в вишиванні.
Учні (Владислава Чечина ,Аліса Лопатіна ,Софія Самойлова , Аріна Камбер, Тетяна  Троян,Володимир Бондаренко,Костя Белоусов,Софія Приймак,Олексій Лакиза,Софія Андрійченко)проспівали українські пісні «Чорнобривці», «А на тих рушниках Україна моя».
 Софія Самойлова прочитала вірш «Родинний оберіг».
В кінці  заходу,всі дорослі і школярі,  в ігровій формі показали  сценку «Рушники у мами».
Свято пройшло. весело і цікаво.


Немає коментарів:

Дописати коментар