четвер, 8 листопада 2018 р.


          "Серце віддаю дітям"
                                     


«Дорогі мої! Я буду жити і працювати для вас, доки в моїх грудях бється серце. Ніякі високі звання, ані титули не зіпсують мене. Я залишуся таким, яким був досі. Найвище звання на світі – бути Людиною і дбати про щастя інших».
                    Василь Сухомлинський






Далеко за межами України відоме ім’я видатного вчителя сучасності Василя Сухомлинського. 
В цьому році  дитячому письменнику виповнилось 100 років.


8 листопада Вікторія Кузнець, Юлія Северюхіна і Лідія Болдинська, бібліотекарь школи № 78,  брали участь в провеленні  голосних читань на тему:
«Василь Сухомлинський з дітьми і для дітей». 


Запросила   бібліотекарів на класний час  Алла Романча, класний керівник 4-б класу школи №78.


Бібліотекарі познайомили дітей з казками-мініатюрами великого вчителя,які вчать дітей пізнавати і любити рідну природу,бути людяними і добрими. 
Адже,сам Сухомлинський писав казки про доброту,бо сам був доброю людиною і дуже хотів,щоб діти виростали чуйними,працьовитими і безмежно любили свою країну. 


Василь Сухомлинський через свої оповідання та казки намагався виховувати у кожної дитини почуття гідності, бережливості, гуманності,  поваги до літніх людей та  чесності.
 Школярі познайомилися з веселими жабенятами,маленькими курчатами,з хвалькуватим півником,з синичкою та шпаком.Прослухавши   казочки та оповідання Василя Сухомлинського «Камінь», «Яблуко в осінньому саду», «Добре слово» ,«Розділена радість», «Що посієш, те й пожнеш», «Кам’яне серце » ,учні розмірковували, що саме хотів донести до них письменник в своїх творах.
 Протягом уроку  школярі відповідали на цікаві питання. Класний час пройшов цікаво і весело.






















 Сьогодні людство широко використовує безцінну спадщину Василя Сухомлинського, адже дбати про щастя інших було метою всього його життя. 
Василь Сухомлинський-дітям




Немає коментарів:

Дописати коментар