понеділок, 7 травня 2018 р.


8 травня – День пам’яті та примирення.
       «Вічний урок перемоги»
Музичне свято присвячене 73 -й річниці  Перемоги та визволення  України від нацистських окупантів.
Напередодні 9 травня ,працівники бібліотеки №47  приймали участь в підготовці   та проведенні свята,яке відбулося в актовому залі ОСШ №78. 
На свято були запрошенні ветерани війни та учасники бойових дій Київського району нашого міста,які в своїх  спогадах розповідали про те ,як раділи люди ,коли почули звуки салюту,з якою радістю зустрічали одесити своїх визволителів.

З словами подяки  за  велику перемогу звернулась до ветеранів Людмила Ступак ,директор школи. Вона наголосила на тому,що зберегти  нашу історію,пов’язану з Великою Вітчизняною війною,завдання  старшого  покоління  і передати її молоді.

В музичному святі приймали участь  танцювальний колектив  «Восторг» . Танцюристи виступили з композицією «Повернення» і «Мальви».
 Аплодисменти від  глядачів одержала Діана Рощина,яка проспівала пісні «Не твоя війна» і «Моє ім’я – Україна ».

Ведучі заходу, протягом всього свята, читали вірші про війну та перемогу. Алла Миколаївна,вчитель музики,разом з  своїми учнями проспівали пісні «Йшов солдат» та «Балада про матір».
Прикрасою свята став виступ  ансамблю скрипалів  із музичної школи №6  з музичною композицією «Одинока луна».
Шкільний  ансамбль «Кобза» показав історичну композицію про історичний зв'язок  поколінь,участь в війнах від часів козацтва до теперішніх подій на Донбасі. Виступ школярів супроводжувався піснею «Журавлі».

Дуже гарний танець про Одесу показали школярі 78 школи.
Ірина Топільська виразила подяку ветеранам  і всім учасникам свята . Вона наголосила на тому,що 9 травня для кожної родини завжди буде святим днем  і,що завжди люди подумки будуть вертатись до  травня 1945 року.

В кінці свята всі дружньо фотографувались із ветеранами. Саме свято стало не тільки святом спогадів ,але і гарною зустріччю старих друзів.
Святкуючи Перемогу ,ми завжди будемо згадувати,які все ж таки  риси нашого народу допомогли здолати ворога. А це-терпіння,мужність,стійкість,любов до Вітчизни. І сьогодні ,наше покликання вітаючи один одного з святом,завжди пам’ятати про тих,кого нема з нами,хто загинув на війні і в зоні АТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар