вівторок, 21 лютого 2017 р.

Година скорботи до Дня Героїв Небесної Сотні в бібліотеці №47 імені О.Гончара.
Ірина Топільська-презентує книжкову виставку 
21 лютого в  бібліотеці №47 імені Олеся Гончара пройшла година скорботи під назвою «Сумує вітер-реквієм в полях».20 лютого офіційно вся країна вшановує пам'ять людей,які відали своє життя задля того,щоб люди жили в вільній країні. На бібліотечний захід були запрошені учні  9-го класу школи №78 з викладачами. В читальному залі були представлені на книжковій виставці книги,статті з періодичних видань,фото та короткі біографії  Небесної Сотні. Основні розділи виставка  «Як це було…», «Лютневі дні 2014 року».

Ведучі заходу учні 9 «Б»класу ,Настя Воронцова і Женя Леснічий,коментували всі фото на екрані.
Викладач  інформатики,Людмила Яковлева,
Таня Прушинська

Завідувачка бібліотеки, Тетяна Рейда, розповіла всім присутнім про Героїв Народної Сотні. В своєму виступі  вона сказала, що  завдяки цим людям було змінено хід історії нашої держави. Ці люди вийшли на Майдан,щоб захистити ідеали демократії,відстоюючи права і свободи простих людей. Це були люди різного віку,різних професій,з різних куточків нашої країни. Вони були зовсім різні,але схожі між собою серцем,душею,волею. В їх діях жила віра ,надія та любов. Віра в перемогу над владою,віра в краще майбутнє своїх батьків та дітей-основні принципи ,що єднали їх в ті суворі зимові дні.
Викладач школи №78,Лідія Болдинська, наголосила,що пам'ять-це все що сьогодні ми , бібліотекарі, вчителі і учні можуть зробити для тих хто загинув за нашу Незалежну Україну. За ці роки люди написали багато віршів, пишуться літературні твори,складаються сценарії для проведення заходів,знімаються фільми,називаються вулиці і площі.Викладач  інформатики,Людмила Яковлева, проспівала пісню «Боже,помолюсь за дітей»,а Таня Прушинська,Учениця 8»Б» класу, проспівала пісню «Я хочу миру».Дуже зворушливо прозвучала патріотична пісня ,яку написав і виконав на гітарі Єгор Рутківський.
Всім присутнім продемонстрували відбірку  документальних матеріалів,фотографії загиблих так званих Ангелів Небесної Сотні.Учні читали вірші Олени Коленченко, Петра Коржа «Євромайдан», «Небесна Сотня в пам’яті народу»,Марії Іщенко «Молитва», ,співали пісні про нашу неньку Україну. Ірина Топільська прочитала оповідання Вадима Дорошенка «Герой,син героя» і розповіла про книги та статті з періодичної преси.

В кінці години скорботи,  дорослі і діти, всіх загиблих вшанували хвилиною  мовчання.  

Немає коментарів:

Дописати коментар