понеділок, 17 грудня 2018 р.


 «Олександр Олесь
                  - співець радості і журби» .
         літературна година в честь 140-ліття Олександра  Олеся. 


"Співай ,як Бог тобі звелів,

Одвертим голосом природним,
І буде любим всім твій спів,
І станеш ти співцем народним,
Коли б чужої ти завів,
Твій буде труд і спів безплодним..."




14 грудня працівники бібліотеки№47 приймали участь в проведені літературної години  про життєвий і творчий шлях Олександра Олеся . 

Олександр Олесь(ліричний псевдонім Олександра Кандиби) - тонкий лірик,співець краси і сили кохання,природи і долі рідного краю,поет надії і віри,полум’яний ,безкомпромісний,інколи суперечливий провісник боротьби за волю.
Літературна година «Олександр Олесь - співець радості і журби» була присвячена 140-літтю від дня народження поета.

 Захід був проведений в читальному залі бібліотеки школи №78 за участі школярів 10-х класів.  Головним   завданням, в проведенні літературної години ,  знайти відповідь  на питання «Чи знаємо ми Олександра Олеся?». Мабуть ,для більшості присутніх він був передусім ніжним ліриком. Але, він володів також словом громадянина і патріота,дошкульним пером сатирика. 

Про все це цікаво й аргументовано розповіла Анна Малецька, студентка 3-го курсу українського відділення  університету ім.Мечникова. Анна Малецька –  поетеса,дипломований  лауреат різних  міжнародних конкурсів. Вона з великим почуттям та натхненням читала свої вірші .
Під час проведення заходу на екрані був  продемонстрований фільм про Олександра Олеся. 
Любов Волошина дуже мелодійно  виконала    твори покладені на слова Олександра Олеся в супроводі бандури .
Поетові почуття,роздуми про сенс життя,відчуття краси  прозвучали  у виконанні школярів 10 класу-Гегельської,Прушинської,Колос,Домикан,Литвінюк,Лянскорунської.
Лідія Болдинська,Ірина Топільська та Анна Малецька провели бліц конкурс. 
В основі конкурсу були загальні питання та відповіді школярів. 



Учні   показали свої знання  про життєвий шлях поета Олеся  та з  української літератури, взагалі.Всім було  весело.

По завершенню заходу, Катерина Лисенко(класний керівник 10 класу) наголосила на  тому ,що  Олександр Олесь дав Україні не тільки близько півтора десятка поетичних книг ,але й разом з дружиною Вірою Антонівною дали Україні великого сина - Олега ,який придбав собі літературне ім’я Ольжич. Літературна гостина  була проведена талановито і цікаво. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар