суботу, 6 лютого 2021 р.

 

Всеволоду Нестайку -96 років.

Світ письменника - це  дитяча казка, сплетена із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Його світ – ніби золотаве мереживо сяйва кожного з нових поколінь. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця.


Далі   на екрані була  показана  кінострічка «Теодори з Васюківки», яку діти з великим задоволенням переглянули. Під час перегляду в залі невчухав дитячий сміх. "Тореодори з Васюківки" - одна з найвеселіших книг в усій шкільній програмі.


Ірина Топільська  провела літературну вікторину «Чи знаєте ви казки Всеволода Нестайка».

Під час  вікторини діти показали  свої  знання та кмитливість .

В кінці заходу,  бібліотекарі зробили огляд  книг з книжкової виставки . На виставці для дітей були представлені найцікавіші твори письменника: "В країні сонячних зайчиків", «Найцікавіші пригоди Кольки Колючки та Косі Вуханя», "Незвичайні пригоди в лісовій школі", «Загадка старого клоуна», «Чарівний талісман», а також трилогія "Тореадори з Васюківки" та інші .

 Всеволод Нестайко - український казкар.. Його твори незмінно викликають посмішку у усіх поколінь читачів. Вже багато років його книги лідирують серед запитів читачів у бібліотеці. Важко сказати, що робить твори Нестайка геніальними. Мабуть, щось магічне живе на сторінках його творів, і притягує до себе читачів. Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями Нестайко радує, веселить і повчає.

Після заходу діти записувались до бібліотеки і взяли улюблені книжки додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар