четвер, 6 квітня 2023 р.

                              "Міста-герої України"


В бібліотеці 47 ім.О.Гончара розгорнуто патріотичну виставку "Міста-герої України".На виставці представлені  фотографії,книги,статті з періодичних видань про трагічні і героїчні  події в містах,які отримали почесне звання .«Місто-герой України» — почесна відзнака, встановлена Президентом України 6 березня 2022 року. Президент нагородив  перші шість міст: Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів.В указі №164/2022 від 24 березня  президент присвоїв почесну відзнаку “Місто-герой України” ще  чотирьом  містам:Буча (Київська область);Ірпінь (Київська область);Миколаїв (Миколаївська область);Охтирка (Сумська область).

З метою гідного вшанування  цих міст бібліотекарі читачам розповідали про книги,які показують  героїзм українців в жорстокій загарбницькій війні, що точиться на наших теренах, руйнуючи міста і села.

Вiйна, що триває в Україні вже другий рік ,демонструє безпрецедентні у світовій історії приклади героїзму.Не лише міста, а й чимало сiл є справжніми форпостами духу. Їхній подвиг, який триває щодня під час відсiчi збройної агресії російської федерації проти України, буде обов'язково оцінений та відзначений належним чином.

Міста-герої  України -міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили близьких та вірили в Україну, а тому змогли перемагати. Вигравши битву за Київ, українці виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу.








Немає коментарів:

Дописати коментар