понеділок, 26 червня 2023 р.

            Свято до Міжнародного  Дня захисту дітей .


Напередодні свята, в  читальному залі бібліотеки зібрались діти та батьки  4-го класу ліцею №78 з  Оленою Єрмаковою, класним керівником. Бібліотекарі підготували низку цікавих заходів та програм. Присутні  дізнались про  історію свята. Міжнародний день захисту дітей змушує звернути увагу на той факт, що далеко не всі з них мають доступ до медицини, освіти та взагалі до можливостей, які ми звикли вважати цілком природними. Це свято спонукає людей задуматися про те, наскільки щасливими зростають їхні діти. На жаль, ще не всі дорослі усвідомлюють, що крім матеріальних потреб, у дітей є базові емоційні потреби, такі як емоційний зв’язок з батьками, відчуття безпеки, свобода у вираженні своїх думок і почуттів, можливість проводити час в іграх та веселощах.  Крім того, люблячі батьки мають навчити дитину самоконтролю й самодисципліні, які будуть сприяти здоровому сприйняттю можливих обмежень реального світу.

В нашій країні питання захисту дітей стоїть досить гостро, особливо зважаючи на те, що певна кількість українських дітей проживає  в період російсько-української війни — ці діти є свідками пострілів, вибухів і руйнувань, що не може не позначатися на їхньому психологічному та фізичному стані. Крім того, актуальними в нашому суспільстві залишаються випадки домашнього насильства, булінг в дитячих колективах, підліткова вагітність, сирітство при живих батьках та інші проблеми, з якими щодня стикаються юні українці.  День захисту дітей надзвичайно важливий, тому що змушує нас не залишатися байдужими й намагатися зробити все для того, щоб діти в Україні були під надійним захистом і зберегли найкращі спогади про дитячі роки на все життя.

 Діти вивчили та прочитали  вірші про літо та   про літні  сонячні дні.

 


В кінці заходу ліцеїсти отримали дипломи  про закінчення початкової освіти  від класного керівника.

Бібліотекарі провели з  дітьми майстер клас з плетіння патріотичної стрічки.Усі були дуже задоволені та з захопленням  сприймали поставленні перед ними  завдання. Загадки і вікторини ще більше піднімали святковий настрій у всіх присутніх.

На згадку про цей день та гарний настрій, діти   сфотографувались з  стрічками та повітряними кульками. 


Немає коментарів:

Дописати коментар