четвер, 17 січня 2019 р.


            «Стрічка єднання»
                Година історичного календаря
17 січня, напередодні  Дня  Соборності, для користувачів бібліотеки №47 була проведена  година історичного календаря під назвою «Стрічка єднання».
 З нагоди цієї важливої історичної дати Вікторія Кузнець, бібліотекар-бібліограф, розповідала читачам ,які приходили до бібліотеки і яких цікавить історія  свята Соборності , про шлях становлення незалежної України та звертала  увагу на книжкову виставку «Україна - нація нескорених»».
Розділи виставки присвячені пам’ятним подіям січня 1919 року. Адже,22  січня 1919 року, ввійшло до нашого національного календаря як велике державне свято - 
День Соборності України.


Ірина Топільська   розповіла   про  книги: «Вся Україна . Путівник», «  Визначні місця України» та визначний твір Ореста  Субтельного  «Історія України». Присутні здійснили віртуальну подорож містами України,ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України..


Ірина Решетченко, студенка Педагогічного університету,  прочитала  вірші відомих поетів  «Синички на снігу», «Усе моє,все зветься Україна» Ліни Костенко  та «Добридень тобі , Україно моя!» Павла Тичини.
 Цей захід був проведений з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.


Немає коментарів:

Дописати коментар