вівторок, 29 січня 2019 р.


   «Героїчне життя  не кануло в забуття»
                                     вшанування пам’яті  героїв Крут .
« Понад усе вони любили свій коханий край», – писав Павло Тичина.



29 січня Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які  боролися та загинули за вільну Україну. 
Відтак, з нагоди 101-річниці бою під Крутами, працівники бібліотеки №47  приймали участь в літературно-історичному заході ,який був організований в школі №78.




Ведучі заходу,Вікторія Кузнець і Юлія Северюхіна,розпочали  патріотичний урок словами із вірша Павла Тичини «Пам’яті тридцяти»,написаний автором в 1918 році. 

Вірш присвячений бійцям київського Студентського  Куреня, який оповідає про 300 молодих хлопців,які полягли у нерівному бою під Крутами .

Людмила Ступак ,директор школи зазначила, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.
 Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.
 Учні 4-х і 6-х  взявшись за руки  утворили велике коло і   по черзі  прочитали вірші   Уляни Кравченко,Євгена Маланюка,Олександра Олеся ,Михайла Зельдмана про Крути.
В бібліотеці для всіх читачів організована книжкова виставка «Героїчне життя  не кануло в забуття». Підібрані книги та статті із періодичних видань  розповідають і показують ,що  бій   під Крутами  це  героїчна мить на сторінках історії українського державотворення .

В кінці заходу, хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих під Крутами .



Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар