середу, 20 листопада 2019 р.


         "Азбука  толерантності "
День толерантності в бібліотеці №47 ім. Олеся Гончара.
19 листопада  в бібліотеці №47   був проведений  урок доброти "Азбука  толерантності ».
 Основна  мета уроку -  розкрити та виховати  більш поважне  і чемне відношення людей один до одного.
 Міжнародний день толерантності - свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО.
 Учасниками заходу   стали учні молодших  класів  школи «Майбуття».
 Напередодні бібліотекарі зробили модель квітки, вписавши в кожен його пелюсток  якості, якими повинна володіти толерантна людина. Читачі бібліотеки  протягом місяця  ділились  своїми думками про толерантність та  записували в символічні пелюстки ці вислови.
Читанням вірша «На величезній планеті» почався урок. Це вірш про доброту та милосердя.
Девізом заходу стали слова «Кожна людина повинна прагнути до того, щоб змінити себе в кращу сторону, жити в мирі з собою і оточуючими ...»
 Юлія Северюхіна  розповіла дітям  притчу про доброту, любов і милосердя . Школярі дізнались, що означає слово «толерантність» на різних мовах світу. Юлія Михайлівна висловила свою думку про важливість даного поняття в житті сучасної людини .

Ведуча заходу провела для дітей ігрову програму «Добре чи погано», в процесі якої діти називали кращі якості своїх товаришів та розповідали про добрі вчинки, які здійснювали самі .
 В кінці заходу учні змогли перевірити(незважаючи на те ,що вони ще дуже маленькі) наскільки вони толерантні, виконавши невеличкий тест .
Урок доброти «Азбука толерантності» був спрямований на  виховання поваги і доброго ставлення до інших людей, розвитку  добрих навичок та поступків.


Немає коментарів:

Дописати коментар