вівторок, 9 березня 2021 р.

                                  "Хотіла я бачити море"


 Бібліотека №47 розповіла  про подорож Лесі Українки до моря.

25 лютого бібліотека філія 47 ім.О.Гончара провела  літературно-краєзнавчий урок, присвячений 150 –їй річниці від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.

Тема заходу:"Хотіла я бачити море". Урок був проведений з учнями 8-А класу ОЗОШ №78.

Наталя Звєрєва  ,бібліотекар філії, ознайомила учнів з періодом життя Лесі Українки ,коли вона приїздила до родичів та друзів батьків в Одесу ,лікувалась  санаторіях  та лікарнях нашого міста. Протягом 25 років приїздила Леся Українка в наш край ,захоплювалась морем і краєвидами .      Свої поезії Леся Українка присвятила на згадку про море і наше рідне місто. Незважаючи на хворобу вона творила ,рухалась вперед і не здавалась, мріяла . Коли  йшов дощ  перебуваючи на Волині ,Леся пригадувала південний порт ,залишки муру турецької фортеці на бульварі Олександрівського парку ,прозору воду Ланжерона та гамірний Лиман. Вона ,згадуючи всю цю красу, складала віршований цикл «Подорож до моря».

Одеса стала тим українським берегом, що провів велику поетесу у вічність.


Учні ,Поліна Бондаренко , Влад  Долинський , Анастасія Пестрак, Катерина Пилипейко,Олександра Циганок ,підготували уривки з поезії "Подорож до моря". Все було дуже зворушливо і приємно від того, що молодь  любить творчість Лесі Українки.

Для учнів була підготовлена відеопрезентація «Хотіла я бачити море».

Леся Українка своєю жадобою до життя -це приклад людини такий важливий в сучасному світі для сучасних дітей ,кожен з нас доторкнувся до перлини познайомившись з поезією и життям Лесі Українки.


Немає коментарів:

Дописати коментар