вівторок, 12 березня 2024 р.

 

 «Шевченкове слово в віках не старіє»

                Вшанування пам’яті Тараса Шевченка в філії №47 ім.О.Гончара.


 З нагоди 210-річниці від дня народження великого Кобзаря бібліотечними працівниками бібліотеки №47 ім.О.Гончара була проведена година позакласного читання «Дорогами великого Кобзаря» та оформлено книжкову виставку «Шевченкове слово в віках не старіє», на якій представлені твори Шевченка та книги про нього. До бібліотеки завітали учні 4-А з ліцею№78 з класним керівником Оленою Єрмаковою та бібліотекарем ліцею Лідією Болдінською.

Мета заходу:привернути увагу дітей до поетичного слова генія, виховувати справжнiй патріотизм, який  включає i любов до рiдноï мови. Рiдне слово  його було ознакою національного вiдродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiє ю на кращi часи та служінню рiднiй Украïнi.


Про нелегке дитинство Тараса Григоровича Шевченка, його любов до рідного краю, про село де він народився та виріс розповіла Тетяна Рейда, завідувачка бібліотеки.

Під час заходу була представлена відеопрезентація про життя митця.

 Учні із задоволенням читали твори Кобзаря, заново відкривали знайомі рядки, переосмислювали прочитане, щоб знаходити в них відповіді на питання сучасної людини. Діти проявили високу ерудицію та знання  по вікторині «Шевченкіана». 

 


Гортаючи сторінки творчості генія, діти усвідомлюють, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість. У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя українського народу.


Хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу у благородних помислах і ділах, у справі збереження мови народної, звичаїв і традицій. Тарасові Шевченку випало стати пророком свого знедоленого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар