вівторок, 12 березня 2024 р.

 

                «До висот Шевченківського слова».

 


                        Шевченківські дні бібліотеки №47  та ліцею №78.

До дня народження Тараса Шевченка  в ліцеї №78 разом,дитячою музичною школою №6, бібліотекою №47 були організовані музично-поетичні читання під назвою «До висот Шевченківського слова».

Захід  був  приурочений 210-й  річниці  до дня народження  Кобзаря для учнів старших класів. Спільно з педагогічним колективом ліцею, учнями 4-А , 8-х , 9 класів , дитячою музичною школою №6   та бібліотекарі бібліотеки №47 співали Гімн України  та пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» на слова  Тараса Шевченка.


 Шевченківські дні - чудова нагода вшанувати Кобзаря, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його, таку актуальну сьогодні поезію. Два березневих дні назавжди закарбувалися в нашій історії й стали для України вікопомними. У ці дні ми з особливими  відчуттями звертаємось до неосяжної особистості Шевченка, до його спадщини. І переконуємось, що дане йому наймення Пророк повною мірою відповідає масштабові цієї величної постаті.

Тарас Шевченко - апостол правди і свободи, нескорений борець за волю України. Сьогодні - у часи потрясінь та повномасштабної війни слова Шевченка як ніколи актуальні. В його рядках знаходимо силу, віру і наснагу.

 


Під час заходу діти поринули у безмежний світ Шевченкової поезії  та музики, на хвилинку  забуваючи, що знаходяться в бомбосховищі ліцею. Учні та вчителі зачитали вірші "Як би ви знали, паничі", "Садок вишневий коло хати", "Зоре моя вечірняя". Захід доповнила книжкова виставка "Та не однаково мені…" книги були представлені про життя і плідну творчість Великого Українця.

Учні музичної школи разом Катериною Семеновою, викладачем музики та співу, проспівали «Думи мої, думи мої», «По діброві вітер віє» на слова віршів Кобзаря та в супроводі бандури  співали пісні про Україну. Бандура - гордість української і світової культури! Бандура – не просто музичний інструмент! Вона - душа українського народу, його музика.

Свято слова та музики справило гарне враження на всіх присутніх ,тому що Тарас Шевченко це - Пророк, народжений від національної печалі, гніву й образи за зганьблену честь України, був посланий на нашу землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар