середа, 12 червня 2024 р.

 

Бібліотека №47 ім.О.Гончара рекомендує звернути увагу читачів на твори французького письменника Лорана Гунеля. До вашої уваги його книга

«День, що навчив мене жити» Лорана Гунеля.


Це --роман із цікавим сюжетом та інтригою.

Головний герой роману «День, що навчив мене жити» - молодий чоловік Джонатан живе звичним життям, має типові думки, бажання та мрії середньостатистичної сучасної людини: трохи більше грошей, краще житло, нове авто, ствердження на роботі .

Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? У звичайнісінький сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій Джонатан робив приємну прогулянку пірсом. Звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом його хапає за руку молода циганка... «Я прочитаю твоє майбутнє», — каже вона. Він посміхаєтеся так, наче чує нісенітницю, але руки не прибирає. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Але ось він дізнається, що... має померти! Однак пророцтво циганки перевертає його життя догори дриґом, бо, можливо, цей день — останній. Та хіба таке можливо?..

Цигани в літературі – персонажі часто несподівані та мало поширені. У книжці Лорана Гунеля вони відіграють непересічну роль: саме з передбачення циганки починається історія, що перевертає світ головного героя догори дриґом.

 «День, що навчив мене жити» рефлексує не про фізичне, однак про глибинне внутрішнє. Книжка несподівано відкриває перед нами можливість подивитися на звичні речі під зовсім іншим кутом. Ця робота французького автора розповідає про радикальне переосмислення світу, про усвідомлення його заново та як маленькая новина увірвалася у свідомість головного героя і запустила процес перегляду життєвих пріорітетів і зміну поглядів; він ставить собі серйозні питання і шукає на них відповіді. Процес внутрішньої трансформації головного героя спричинює зміни в його житті та житті людей, які його оточують. Хоча основною проблематикою роману є усвідомлення людиною своєї смертності, він, як не дивно, є напрочуд життєствердний і позитивний. Автор торкається широкого кола тем: психологічних, філософських, соціальних та релігійних. Але вся ця інформація невимушено і легко вмонтована в сюжет, є зрозумілою і не обтяжує читання.

Книга цікава та повчальна.

Немає коментарів:

Дописати коментар