вівторок, 25 червня 2024 р.

                            Книжкова виставка до Дня Конституції України.


25 червня в бібліотеці №47 ім.О.Гончара  для читачів представлена книжкова виставка   «Конституція – правовий оберіг України », на якій представлені  книги про історію та важливі актуальні положення Основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу. Напередодні свята, хочеться згадати про витоки основних ідей правової держави для України. Першим конституційним актом України стала Конституція гетьмана Пилипа Орлика, що вважається і значним юридичним досягненням, і доказом зрілості української політичної думки початку ХVIII столітті, відображаючи дух нації, її демократичний менталітет. Конституцію Пилипа Орлика не можна вважати конституцією в сучасному розумінні цього слова, проте її вплив на законотворчу діяльність в Україні важко переоцінити – політико-правової ідеї, викладені в Конституції Пилипа Орлика, мали значний вплив на подальший розвиток української суспільно-політичної думки.            

День Конституції України - важливе свято для кожного українця.


28 червня Україна відзначає День Конституції на честь дня прийняття Основного закону 28 червня 1996 року. День Конституції - дуже важливе свято для кожного з нас. Адже це один з важливих символів Незалежної Держави, за свободу якої триває війна з загарбниками. Усім своїм змістом Конституція спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної правової держави.

Сучасні  діти дуже розвинуті, вони цікавляться всім, що відбувається поруч та хочуть бути в курсі всіх подій , тому  на передодні свята бібліотекарі кожній дитині розповідають про головне свято нашої держави. Діти з народження мають права, зростаючи, здобувають відповідальність, вони є громадянками і громадянами України. Тож повага прав людини починається із ставлення суспільства до своїх дітей, до їх прав. Адже сьогоднішнім дітям належить продовжити справу становлення справедливого і гуманного порядку у світі.


Кожна дитина має свої права і держава стоїть на їх захисті. Це записано в Конституції України, а також в Законах України «Про охорону дитинства», «Про молодіжні та дитячі громадські організації», «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», а також в Конвенції про права дитини, приєднавшись до якої, Україна взяла на себе великі зобов'язання в забезпеченні прав дитини.

На виставці представлені книги по всім галузям права.                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар