вівторок, 20 березня 2018 р.

Землі моєї поетів голоси   
                                                                                          літературна гостина
19 березня Тетяна Рейда  запросила на літературну гостину  учнів  3-б класу школи№78.
Вона провела краєзнавчі читання ,ознайомивши  учнів з оповіданнями  Бориса Житков. 
Діти з цікавістю прослухали такі оповідання як : «Волк», «Почта», «Про слона», «Беспризорная кошка», «Девочка Катя». Серед книг учням рекомендована повість-енциклопедія «Що я бачив», що стала настільною книгою багатьох поколінь . В цій книзі діти знайдуть розповіді про тварин - короткі історії відносин людини з тваринами.
Художня література для дітей,популяризація творчості місцевих письменників ,творів про рідний край набуває з кожним роком особливого значення. Борис Житков багато років прожив в Одесі і писав свої твори для дітей. Письменником Борис Житков став коли йому було сорок два роки. 
За чотирнадцять з половиною років літературної роботи він написав 192 твори. Письменник написав багато казок і оповідань про тварин і про море. Житкову подобалося писати про хоробрих, чесних, добрих людей, майстрів своєї справи - про морських капітанів, мисливців, рибалок . Любов до моря  було його найбільшим джерелом натхнення. Любив писати і про тварин. Звірі в його оповіданнях виходили як живі, він прекрасно знав їх  повадки.
Алла Романча,класний керівник 3-б класу, розповіла біографію відомого письменника. Народився відомий прозаїк в сім'ї викладача математики та піаністки.  Борис був дуже здібним хлопчиком. Коли йому було вісім років сім’я переїхала в Одесу. У 11 років він багато знав і вмів: добре малював, відмінно фотографував, знав зірки і сузір'я на небі, міг зав'язати найскладніший морський вузол, передбачити погоду і ще багато іншого. 
В кінці заходу дітям були задані питання вікторини про героїв оповідань Бориса Житкова.
1.Як називається оповідання про корову та її теля і як їх звали? («Вечір»)
2.Скільки собак було у мисливця в оповіданні «Охотник и собаки»(2)
3.Скільки оповідань увійшли в збірку «Рассказы о животных»(9)
4.В якому оповіданні головний герой краде все,що блищить ?(«Галка»)
Вікторина до оповідання «Про слона»:
1.Скільки дітей було з слоном в оповіданні «Слон»?(4)
2.Яку роботу виконували діти на слоні?(збирали плоди)
3.Яку роботу виконували слони біля річки?(перетягували дерева)
4.Скільки було слонів ,які перетягували дерева?(8)
5.Чому моряки неприязно дивились на слонів?(Їм було жаль старого слона ,які повзав на колінах ,щоб виконувати тяжку роботу).




Немає коментарів:

Дописати коментар