четвер, 19 вересня 2019 р.


Джеймсу Фенімору Куперу-230 років
Презентація книжкової виставки   по творчості 
Джеймса Купера.
 17 вересня Юлія Северюхіна знайомила юних читачів з творами  Джеймса  Купера.
В читальному залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка під назвою «Індіанськими стежками Джеймса Купера».


На виставці представлені твори,які входять в серію п’яти всесвітньо відомих романів автора: «Зверобій», «Останній із могікан», «Слідопит», «Піонери», «Прерія». Головний герой  цих романів Натті Бампо великий мисливець та звіролов з циклу романів про індіанців,або  пенталогія про Шкіряну Панчоху.

15 вересня  Джеймсу Куперу виповнилось 230 років. 
Купер став творцем американського історичного роману,основоположником «морського роману» у світовій літературі .  Він переводив історичну трагедію в міфологічний план,де немає чіткої межі між життям і смертю,але є мужність і честь. Джеймс Купер письменник романіст,який в своїх творах вчив читача захоплюватись поезією подвигу і боротьби.

Його романи будять фантазію юних читачів,малюючи їм образи сміливих та рішучих людей ,які живуть  серед  природи. Купера називають “американським Вальтером Скоттом”.
Дорослим  читачам Ірина Топільська  
розповідала про життєвий шлях  письменника. 
Про те,що його романи   розділяються на види та теми . На виставці представлені такі   твори: історичні -“Шпигун”, “Браво”, “Кат”, “Два адмірали” ; морські- “Лоцман”, “Червоний корсар”, “Пірат”; сімейні хроніки- “Чортів палець”, “Землемір”, “Червоношкірі”; романи-памфлети - “Монікіни”;публіцистичні романи “Додому”, “Вдома”.

 Читачі,які знайомилися  та брали книги до рук з посмішкою згадували і ділися своїми  враженнями про той період свого життя ,коли читали їх. Адже, кожен з нас,до читав його пригодницькі романи, кожен захоплювався романтикою підкорення невідомих земель
Бібліотекарі  запрошують читачів   дізнатися, ще багато автобіографічних фактів з творів цього видатного письменникам,  взявши книги  з виставки та прочитати.



Немає коментарів:

Дописати коментар