вівторок, 1 жовтня 2019 р.


    Всеукраїнський день бібліотек
"Все починається з любові до книги"
На книжных полках мысли поколений.
И стоит только руку протянуть,
С тобой заговорит великий гений,
Что смог в чужие души заглянуть.

Покажут книги жизнь былого века,
Научат правду отличать от лжи,
У древних египтян библиотека
Не зря звалась «аптекой для души».

Да, книги в жизни нашей так важны,
Ведь с детских лет мы с книгою дружны.
И Всеукраинский  день библиотек
Отметить должен каждый человек.

В бібліотеці №47 імені О. Гончара  в день Всеукраїнського Дня бібліотек  пройшов день відкритих дверей з  назвою «Все починається  з любові до книги».
Бібліотекар – це талант і творчість,. це мистецтво спілкування. 
Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно  з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. 
Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.
Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. 
Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.




В нашій бібліотеці багато добрих традицій і свят, та лише одне від першої до останньої хвилини по-праву належить нам,  нашим бібліотекарям. І  ми  вітаємо  всіх  з  святом!
На гостину до бібліотеки завітали  школярі  3-А і 3-Б  класів ЗОШ №78 з класними керівниками  Наталією Гусляковою ,Світланою Лікуновою та Лідією Болдинською.
Естафета привітань з святом звучала з вуст   наших вельмишановних гостей.
Тетяна Рейда,завідуюча бібліотекою, привітала  та познайомила  всіх присутніх з історією створення бібліотек та книги в Україні діти побачили  відеопрезентацію «Про бібліотеку та склад книги»  і мультиплікаційну сценку  «Правила поведінки в бібліотеці».
Діти з кружка «Диліжанс» ,керівник Інна Волчанова, читали  вірші та смішні байки.
 











Софія Петрик ,Діана Друмова  показали сценку «Миші»; Анна Батізат  прочитала вірш  «Печальная лошадь»; Настя Пестрак прочитала вірш Марини Цветаєвої  «Книги в переплете».

Учні 3- А,Володимир Шигаєв,Георгій Дарієнко,Крістина Горбунова,Кирим Корейка,Анатолій Зойченко,Анастасія Бородіна,Тимур Іванов,Олександр Гусляков,Анастасія Лакіза,Микита Гадецький,Андрій Проскурін,виконали аплікації  та розповіли приказки та мудрі вислови про бібліотеку, які вони вивчили. Своїми привітаннями діти подарували купу приємних вражень працівникам бібліотеки і за такий приємний подарунок бібліотекарі пригостили дітей солодощами.

Проводячи  цей захід  ми  вітаємо всіх  бібліотекарів, які  присвятили своє життя   здавалось простій, але аж ніяк не легкій праці  свого  життя. 
 Бібліотечне покликання ... Це коли частиною твого життя стають люди і книги. Студенту, школяреві підібрати літературу до занять, з дитиною обговорити щойно прочитану казку, переконати підлітка прочитати ту чи іншу книгу, просто поговорити з читачем, просто вислухати людину . І пам'ятати всіх своїх читачів .


Немає коментарів:

Дописати коментар