пʼятницю, 20 грудня 2019 р.


Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара провела свято до дня Святого Миколая
«Із неба в український край                                                                    йде зимовий Миколай» 

19 грудня працівники  бібліотеки організували  і провели літературно-музичну композицію «Із неба в український край йде зимовий Миколай» .
В читальній залі ЗОШ № 78  зібралися  учні початкової школи .











Вікторія Лунгу розповіла  про історію свята та традиції святкування в Україні.
Історія свята:
Святий Миколай Чудотворець-епископ міста Мира(нині Туречинна),уславлений своїми чудесами та доброчинністю.Це улюблений святий українців-не тільки дітей ,але й дорослих.
 Звичай обдаровувати дітей в день Миколая прийшов до нас з Європи. Вона розповіла про те,що Святого Миколая ще за життя вважали угодником Божим. Він творив багато чудес: зцілював калік, сліпих, недужих, рятував несправедливо засуджених на страту . Насамперед діти мають знати історію Чудотворця. Також вони мають знати  і про те, що подарунок від Миколая отримає лише слухняна та добра дитина. Тому Ірина Топільська  продовжила розповідь дітям про його дитинство та паломництво  і про те ,як він став священником. Бібліотекарі представили відео презентацію про Миколая.

Учні 4-А разом із Наталією Зінченко та учні 4-В із своїм керівником Ольгою Петрівською представили виставу «Свята ніч».
Викладач музичної школи №6 Катерина Семенова разом із своїми ученицями зіграли на бандурі новорічну композицію  «Свята ніч».
Також Ірина Топільська представила книжкову виставку присвячену Святому Миколаю. На виставці були підібрані книги про дитинство Чудотворця, про його важкий життєвий шлях, а також про храми , які збудовані на його честь по всьому світу. Вікторія Лунгу представила презентацію на проекторі дитячих малюнків присвячених святу. 
Також Вікторія Лунгу представила дітям відеоказку про діяння Святого Миколая.
Захід завершили піснею «Наш Чудотворець».  Миколай лише раз на рік відвідує землю, виявляє свою неземну любов до дітей, щоразу дарує казкову таємницю і дітям, і дорослим.

Немає коментарів:

Дописати коментар