середу, 3 квітня 2024 р.

 

Бібліотека №47 ім.О.Гончара разом з первачками відзначили Міжнародний день птахів.


2 квітня  в 1-Г класі ліцею №78 була проведена інформаційна година "У пташиному царстві". Разом з викладачами ліцею  Оленою Михайличенко та Лідією Болдинською (,бібліотекарі бібліотеки №47 познайомили учнів з дивовижним світом птахів.

Свято проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» .

Бібліотекарі розповіли учням про історію свята та наголосили на тому ,що птахи займають велике місце в природі та   приносять людям неоцінену користь .Наприклад, вчені підрахували, що на ділянці площею 1 кв. км птахи нищать 25 кг комах. Пара синиць може «обробити» за день близько 40 яблунь, збираючи з них шкідників. Але птахи знищують комах вибірково. Дятли зазвичай віддають перевагу короїдам, сіра мухоловка – летючим комахам, переважно мухам, іволга живиться в основному волохатою гусінню. Є також види, які не дуже вибагливі до їжі, з комахоїдних – це шпаки та воронові.


Лелека, пугач, сип - цих птахів можна назвати патріархами нашого природного світу. Вони пережили багато епох, катаклізмів, існували мільйони років.

Є і улюблені птахи, до яких українці ставляться з особливою любов'ю. В Україні всі люди дуже люблять лелек.Якщо селяться на хаті лелеки - родина радіє, адже цей птах приносить щастя. Бережуть також ластів'яче гніздо під стріхою, бо ластівки добро родині віщують. Є також види, які не дуже вибагливі до їжі, з комахоїдних – це шпаки та воронові.

Олена Михальченко розповіла про горобців їх користь горобців для людини: як вони допомагають у боротьбі зі шкідниками та поширенні насіння.


Бібліотекарі  запропонували намалювати учням птахів. Особлива увага була приділена головному герою казки «Гидке каченя» Ганса  Андерсена. Наталя Звєрєва розповіла  про цю сумну та повчальну казку про те, як важко бути несхожим на інших, як ця несхожість веде до  самотності. Вона наголосила на тому ,що при цьому важливо розуміти, що залишатися самим  собою ,попри всі образи завжди ,- буде самим вірним шляхом.

Учні гарно справились з завданням і показали на малюнках свою повагу  до птахів. В кінці  всі уважно слухали вірш «Нам не треба війни» ,який прочитала  Маргарита Рибалка.

Мира всім та спокою. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар