середу, 3 квітня 2024 р.

 

Бібліотека-філія №47 провела літературну подорож  в казковий світ Ганса Крістіана Андерсена.


Сьогодні, 02 квітня – Міжнародний день дитячої книжки та день народження відомого данського письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Чи можна уявити дитинство без казки? Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя. Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє.


Цікава казкова історія заглиблює нестримну юну фантазію в чарівний світ краси, добра і магії. Масовий захід був проведений спільно з Лідією Болдинською (бібліотекар шкільної бібліотеки, учнями 1 – Б класу та Аллою Романча (класний керівник) ліцею№78. В історії літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на звання: «Великий казкар», «Добрий чарівник», «Король казок». Сам Андерсен у кінці життя, оцінюючи свій талант, визнав, що радість прийшла до нього в образі «музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків». Цього року виповнюється 219 років від дня його народження. Почитати казку Андерсена разом.


Захід розпочали бібліотекарі Неоніла Дюкарева та Лідія Болдинська. Вони ознайомили дітей з біографією Ганса Андерсена, який залишається одним з найвідоміших казкарів світу протягом багатьох поколінь. Його твори стали надбанням культурного миру й увійшли в дитячі книги народів всієї землі.

Наталя Звєрєва продемонструвала розмаїття казок Андерсена з  книжкової виставки-присвячення “Країна казок Андерсена”. Діти мали можливість ознайомитись з літературним надбанням великого датського казкаря Ганса   Андерсена, також вчились відповідати на запитання вікторини, називали улюблені казки, характеризовали героїв з казок та відгадували загадки.

Всім було цікаво та пізнавально.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар