четвер, 14 лютого 2019 р.


«Здравствуй, дедушка Крылов»
 Іван Андрійович Крилов (1769 — 1844), що володіє талантом поета, і майстерністю створювати драматичні твори, видавець і публіцист, увійшов в історію вітчизняної літератури як відомий байкар. Його творчий доробок складають трагедії, комедії та 236 байок, зібраних у 9-ти книгах.

14 лютого бібліотека –філія №47  прийняла участь  в  заході з нагоди 250-річчя від дня народження видатного байкаря Івана Крилова. Театралізоване свято «Здравствуй, дедушка Крылов»проходило в школі №78 для учнів 6-х класів.

Юлія Северюхіна розповіла  всім присутнім  про творчість Крилова .Взявши  за основу байку Івана Крилова «Ворона і лисиця»,вона намагалась донести до школярів про таке поняття ,як лестощі. Лестощі діти повинні відрізняти від похвали. Людям,які вислуговуються перед вами,завжди чогось  треба. А коли отримують своє,то від них і слід прохолоне.

 Учасники  дитячого гуртка «Диліжанс» інсценірували шість творів великого байкаря.
Всі присутні з задоволенням прослухали та подивились міні-сценки байок ««Крыса и Мышь», «Собачья дружба», «Ворона и Лисица», «Любопытный», «Мартышка и очки», «Слон и Моська», «Свинья».В ролі головних героїв байок Івана Крилова виступили учні 6-б і 6-в класів- Михайло Баштанний,Андрій Пегін , Настя Пестрак,Ліза Томіна,Даша Ізбаш.



Дуже цікаво пройшла літературна вікторина,яку провели бібліотекарі Вікторія Лунгу(бібліотека№47) і Лідія Болдинська(бібліотекаОСШ№78). Вікторія Лунгу та Лідія Болдинська читали дітям уривки з байок Івана Крилова, а вони вгадували назву байки. Таким чином продемонструвавши свої відмінні знання в творчості Івана Андрійовича Крилова.
Взагалі, з творчістю Івана Крилова знайомий  кожен. Крилаті фрази з байок давно увійшли в наше життя. Ще в період свого творчого шляху, Крилов отримав статус легенди за свою незалежність, мудрість, блискуче дотепність. Спостерігаючи за життям народу, з народної мови, з прислів'їв і приказок він збирав сюжети для байок. Під масками звірів Іван Андрійович вміло приховував в своїх байках пороки людей. З-під пера Івана Андрійовича вийшло більше 200 байок. В одних він викривав важку народну дійсність, а в інших були просто віршовані анекдоти.
 Захід пройшов в теплій та дружній атмосфері.



Немає коментарів:

Дописати коментар