вівторок, 19 лютого 2019 р.

         «У їхніх серцях жила Україна»
                Година   пам’яті Героїв Небесної Сотні 

20 лютого - пам'ятний для багатьох українців день. Це є день Героїв Небесної Сотні.
 19 лютого, в пам’ять про загиблих на Майдані, працівники бібліотеки №47 прийняли активну участь  в проведенні  години   пам’яті «У їхніх серцях жила Україна».Захід був проведений в ОСШ №78 з учнями початкових класів   та їх класними керівниками.Діти святково одягнені в українські вишиванки та  в віночках  на голові.
Вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні  прийшли і батьки школярів.


 Годину  пам’яті  відкрила  Людмила Ступак,директор школи. Вона наголосила на тому,що цей захід спрямований  на виховання патріотичної свідомості  серед дітей  і що,такими заходами  ми намагаємось прищеплювати   любов до  нашої країни та розвиваваємо бажання стати гідними громадянами України.

Ведучі заходу ,учні 9-х класів, розповіли про  події  ,що проходили в ті буремні дні,наголосили на тому,що 20 лютого виповнюється 5 років з дня розстрілу Небесної Сотні. День,який став переломним моментом в Революції Гідності та змусив владу вивести війська зі столиці та піти на компроміс з опозицією.
Протягом всього заходу періодично звучала музика та лунали пісні. Учні 1-х класів заспівали пісню «Це рідне серце України»,а учні 3-х класів - «Це моя Україна». Першокласники читали вірші про нашу рідну неньку Україну.
Тетяна Рейда наголосила на тому,що кожен загиблий із Небесної Сотні,як і всі присутні в залі, мав батьків,друзів,у них були професії і улюблені справи,але поклик їхньої душі призвав  саме в той час до боротьби за вільну і демократичну Україну.
Вікторія Лунгу   представила  і розповіла про виставку дитячих малюнків  на тему   миру   в Україні  та цілісності наших сімей. В бібліотеці для користувачів оформлена книжкова виставка ,присвячена Героям Небесної Сотні.
В кінці пролунала жалобна пісня « Плине кача по Тисині…» ,яка стала своєрідним гімном про загиблих на Майдані та  було показано відео «Герої не вмирають».











 Цей зворушливий захід - посвята тим учасникам  Небесної Сотні, які віддали найцінніше - своє життя - заради того, аби Україна та всі ми  почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу гордо жити в оновлений, достойній країні.



Немає коментарів:

Дописати коментар