четвер, 25 квітня 2019 р.


 «Родина читає - Україна процвітає »
22 квітня в бібліотеці №47  пройшло літературно-музичне свято «Родина читає - Україна процвітає ». Свято  було організовано і проведено до Всесвітнього дня книги і авторського права . На захід були запрошені учні  4-б класу ОСШ№78 і їх батьки. Це  свято святкують поети і письменники, видавці, вчителі, бібліотекарі й усі, хто причетний до книжкової справи.







Тетяна Рейда розповіла про історію свята . Вона наголосила на тому ,що свято відзначають у 190 країнах світу. Вперше відсвяткували в 1996 році в Іспанії , де уже понад багато  років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш . Троянди символізують кров, пролиту Георгієм у битві з драконом, а книги нагадують про дату 23 квітня. В цей саме  день померли Сервантес, Шекспір, Михайло Коцюбинський та народилися Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Григорій Тютюнник. На батьківщині Сервантеса цю дату святкують конкурсом – безперервним читанням "Дон Кіхота". Читці читають безперервно протягом 48 годин.
Свято проходило в дружній атмосфері . Учні читали вірші про любов до батьків ,про країну в якій живуть, про красу природи. Вірші читали  Діана Друмова,Соня Петрик,Саша Нестеренко. Настя Корнієва і Марина Гайдай  показали дуже гарні спортивні танці.
Бібліотекарі підготували  презентацію « Книжковий світ у віртуальному просторі». Діти з цікавістю слухали відео розповідь про історію книги,про перші книжки,про місце книжок в житті людей.

В кінці всі дружньо сфотографувались.



Немає коментарів:

Дописати коментар