вівторок, 2 квітня 2019 р.


                                                           «Планета казок» 
                                                                 квест-гра 

Захід був проведений до Міжнародного дня дитячої книги, у день народження Ганса  Андерсена. Свято проводиться з 1967 року за ініціативи та підтримки Міжнародної ради з дитячої книги .
 Мета квесту -    взяти участь у грі та відшукати таємний скарб,який захований в книжках та  на їх сторінках. 
Учасниками гри стали  юні читачі ,які прийшли до бібліотеки. Бібліотекарі запропонували дітям сісти за стіл(уявний острів казкових скарбів).
 Юлія Северюхіна в розважальній та цікавій формі  розповідала дітям про те, що коли в бібліотеці нікого немає оживають герої із  сюжетів книг, вигаданих  чи правдивих історій. Наголосила на  тому , що книги не просто стоять і чекають, коли їх хтось візьме, а вони зберігають у собі багато чудес і таємниць.


Квест - це командна ,нестандартна та цікава форма проведення . Гра поєднує активний відпочинок  та  формує  дружні взаємини між собою.
Діти  розділились на команди  по двоє  і результативно виконали свої завдання .
Першим завданням був пошук полички, де були виставлені казки Ганса Христіана Андерсена. Діти відшукали вказану  книжкову поличку,  де на одній із  з книжок була прикріплена загадка.
Діти відшукали полицю з журналами, на одному журналі був підкріплений ребус.

З допомогою бібліотекаря діти розшифрували назву казки Льюїса Керролла «Аліса в країні див».
 Юлія Северюхіна допомагала дітям відшукати книгу.
 Наступним завданням було розшифрування слова. 
У книзі лежав листок з номером сторінки, номером рядка, та номерами букв з яких діти склали наступну підказку.













Тетяна Рейда зачитала дітям  текст, в якому було зашифроване одне слово, яке в голос не промовлялось. Діти швидко виконали  завдання і знайшли головний скарб, який криється в кожній казці «Добро перемагає зло».
У продовж гри діти  дружньо відповідали на запитання бібліотекарів ,шукали   в книгах оригінальні рішення та  підказки. По закінченню квесту  діти подякували бібліотекарів  за  добре проведений свій час.





Немає коментарів:

Дописати коментар