вівторок, 26 березня 2019 р.


     «Любіть книгу і цінуйте бібліотеку»
                                Бібліотечний урок


25 березня до бібліотеки завітали учні 4-х класів ОСШ №78 на бібліотечний урок «Любіть книгу і цінуйте бібліотеку». Бібліотечний урок про бібліотеку і книгу - це своєрідна «мандрівка книжковим містом»,
Головна мета уроку - допомогти зрозуміти молоді, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві,а також виховання почуття поваги та шанобливого ставлення до книги.

 Учні,які вперше прийшли до бібліотеки,  дізнались, більш конкретно, про такі терміни як: «бібліотека», «бібліотекар» , «книжковий фонд», «книга», «каталоги та картотеки» про функції роботи кожного із відділів бібліотеки.
Тетяна Рейда розповіла і показала про найвідомішу книгу сьогодення «Біблію».


В процесі уроку бібліотечні працівники знайомили учнів з правилами користування книгами. Діти пізнали про те,що кожна книга має свою класифікацію,шифр ,а значить  місце чи «адресу» свого знаходження .
В  дитячому відділі  бібліотеки , Юлія Северюхіна ознайомила юнаків та дівчаток  з правилами   видачі книг  читачам додому  та показала   книги ,які  користуються попитом серед юнацтва . В читальному залі учні  дізнались про  довідково- бібліографічний   фонд бібліотеки.

Учням будо цікаво  почути і побачити  про те ,що попри всі негаразди в нашому суспільстві ,бібліотеки працюють і в них є багато книг різної тематики.
Учні  з цікавістю роздивлялись книжкові виставки ,на яких представлена  нова література.
В кінці уроку бібліотечні фахівці провели з дітьми вікторину та гру на інтуїцію. Діти розділились на дві команди. Учасники відповідали на питання про книгу та бібліотеку. За правильну відповідь  команда одержувала бал. По завершенні вікторини ,команди одержали книги в дарунок від бібліотекарів.
При проведенні такого уроку бібліотекарі розуміють,що залучення юнацтва до читання книг  залежить і від самих бібліотекарів, від їх культури та інформаційної грамотності.





Немає коментарів:

Дописати коментар