середу, 13 березня 2019 р.










           «Читаємо    поезію                         Шевченка»

                                                                                                      
         
12 березня Тетяна Рейда і Ірина Топільська провели для школярів 6-х класів ОСШ№78 поетичний марафон «Читаємо поезію Шевченка». Захід був організований в честь ювілею Тараса Шевченка. Для проведення такої поетичної сторінки були запрошенні учні з різних класів.   Діти ,заздалегідь, самостійно вибрали вірші із збірки «Малий Кобзар» Тараса Шевченка. 


Саша Гук,Діана Друмова,Аня Батезат,Настя Пестрак,Ліза Томіна,Миша Баштанний, Артем Демченко,Саша Прокопенко,Віолета Чечина,Настя Ніколаенко декламували на сцені актового залу такі вірші:
 «Був собі дід та баба", "Зa сонцем хмаронька пливе",  "Заросли шляхи тернами", "Зацвіла в долині червона калина", "І небо невмите, і заспані хвилі",  "Мені однаково, чи буду", "Село", "Сестрі", "Сон", "Тече вода з-під явора", "Три шляхи", "Тяжко-важко в світі жити", "У нашім раї, на землі", "Учітеся, брати мої!".
Школярі ,читаючи  вірші  Кобзаря, показали всю свою любов та повагу  до нашого знаменитого  митця. Глядачі щиро аплодували за кожен виступ дітей. 

 В цих віршах  Шевченко   правдиво змальовує   свою непокірну вдачу , показує місця  в яких минали дитячі роки, розповідає про  свої сирітські поневіряння та про панську сваволю.
 Невичерпним джерелом його сюжетів було життя українського народу та природа. Для багатьох поколінь українців,Шевченко означає так багато, і він завжди з нами, невичерпний і нескінченний. Це був великий народний поет і мислитель. Вся величезна спадщина(поезія, проза, щоденник) Тараса Григоровича Шевченка  наповнена великою любов'ю до знедолених.

                                                                   ПОПРОЩАЛОСЬ ЯСНЕ СОНЦЕ
             
                                                                           Попрощалось ясне сонце
                                                                                   З чорною землею
                                                                             Виступає круглий місяць                   

                                                                                 З сестрою зорею...
І темний гайок зелененький               
 місяць з зорями  сіяв            
 соловейко на калині           
     
То затихав, то щебетав...


Немає коментарів:

Дописати коментар