понеділок, 22 квітня 2019 р.


              «Вони підкорили космос »
 Бібліотека№47 ім.Олеся Гончара відсвяткувала Всесвітній День космонавтики
18 квітня бібліотека №47 провела годину спілкування на тему«Вони підкорили космос »до дня, коли все людство відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики .
На захід були запрошені учні молодших класів ОСШ№78.
З вступним словом виступила Тетяна Рейда,яка розповіла  присутнім в читальному залі   історію святкування свята,познайомила з учнів з автобіографічними даними видатних конструкторів ракетно-космічної техніки та з людьми ,які підкорили космос.
В своєму виступі вона підкреслила,що « космічні далі  завжди манили людину, щоразу спонукаючи вигадувати щось нове: крила з воску та пір’я, аероплани, перші літаки. Мрія побачити рідну планету із космосу не давала спокою багатьом поколінням.
 Та поки фантасти писали неймовірні інопланетні історії, астрономи й техніки невтомно працювали.

12 квітня 1961 року космічний корабель «Восток–1» з людиною на борту облетів Землю по орбіті.Це був старший лейтенант Юрій Гагарін,який облетів  земну кулю за 108 хвилин».

Вікторія Лунгу ,Ірина Топільська та Юлія Северюхіна показали і прокоментували відео презентації «Галактика і космос »та «Космічний транспорт ». Це була своєрідна подорож по незвіданим планетам. Діти через відео презентації відкрили для себе загадковий  світ зірок  та планет. З  допомогою слайдів вони зрозуміли,що цей зоряний світ став ближчим і доступнішим для всіх , тільки з проникненням людини в космічний простір.
Бібліотекарі для дітей підготували загадки  «Планета загадок» та провели гру «Літає – не літає». На екрані  почергово демонструвались предмети і діти вигукували,що літає,а що ні. Всім було весело і цікаво.
Ренат  Алієв,Сандра Нестеренко,Софія Петрик,Майя Раца ,учні 4-го класу,прочитали вірші про космос. Серед віршів такі як: «Дорога в космос» Бориса Олійника, «Небо зорями пленіє» Наталії Козленко , «Ми збираємось в політ» Грицька Бойко та вірші Джанні Родарі.
 В кінці заходу всі фотографувались .
Проведена година спілкування була цікава і корисна для всіх. Адже,людство пам’ятає подвиг учених та інженерів-конструкторів, що втілили загальнолюдську мрію в життя, а поети на честь Дня космонавтики й досі складають прекрасні вірші.



Немає коментарів:

Дописати коментар