понеділок, 12 лютого 2024 р.

 

Бібліотека філія №47 провела голосні читання під гаслом «Читай».


Бібліотекарі бібліотеки №47 разом з Оленою Єрмаковою ,класним керівником 4-А класу, Лідією Болдінською, бібліотекарем ліцею, провели голосні читання до Всесвітнього дня читання вголос в ліцеї №78.

 7 лютого в Україні і світі святкують Всесвітній день читання вголос. Подія була започаткована 2010 року за ініціативи міжнародного освітнього проєкту "LitWorld". Це глобальний рух за грамотність, який допомагає підкреслити, наскільки важливим є читання вголос. Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг.


Учням  4-А класу ,заздалегідь, запропонували вивчити вірші та  вибрати уривки з улюблених книжок. Дітям було запропоновано  увечері прочитати свій улюблений твір батькам, дідусям та бабусям, братикам та сестричкам, адже читання вголос, особливо між дорослими і дітьми, є одним із найкрасивіших занять у світі, особливо, якщо це зроблено з любов’ю і якомога частіше.

 Голосні сімейні читання – найкраща форма залучення дитини до книги.

 Бібліотекарі  разом з дітьми читали вголос, спілкувалися та обговорювала прочитане. Неоніла Дюкарева розповіла про історію свята. Наголосила на тому, що  читати вголос корисно для пам’яті , Читання вголос стимулює розвиток мозку, наповнює їх словниковий запас, розвиває увагу й уяву.


Кожен з учнів старався прочитати краще за свого товариша, бо хто більше читає, у того техніка читання краща, ніж у тих, хто не любить читати.

Для закріплення матеріалу учням було запропоновано пройти до бібліотеки ліцею. Лідія Болдінська провела огляд нових книжок.  Діти одержали дипломи за гарне та чітке читання.

Проведений час на такому уроці виявився для дітей пізнавальним  і веселим. В кінці заходу,Наталя Звєрєва ,бібліотекар бібліотеки№47,вручила сертифікат  за гарне читання художніх творів учням класу. Долучаючись до Всесвітнього дня читання вголос, бібліотекарі запросили дітей відвідувати бібліотеку №47, читати твори та брати книги  додому .

Немає коментарів:

Дописати коментар