четвер, 29 лютого 2024 р.

"Творча спадщина Лесі Українки нащадкам на віки".


Леся Українка…Одержима, нескорена, донька Прометея – так називали і називатимуть Лесю.

Це ніжне і дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні огні», але і палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її. Поетична година "Творча спадщина Лесі Українки нащадкам на віки" присвячена творчості Лесі Українки. До бібліотеки завітали  учні 4-х класів школи "Майбуття" з класними керівниками Оксаною Вашкевич та Вікторія Фроловою .


Ведуча заходу Тетяна Рейда, завідувачка бібліотеки , за допомогою яскравої  відео презентації, коротко розповіла  дітям про життєвий та творчий шлях поетеси, яка по собі залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової літератури. Прослухавши та переглянувши  відео учні мали можливість ознайомитись з творчістю поетеси більш пізнавально. Присутні багато чули про  про Лесю, та в котре торкнулися більш ширше її життєвого шляху та творчості, відчувши легкий сум у ліричний поезії, але побачили її глибоку любов до рідної землі, неньки України.


 Для  всіх українців поетичне слово Лесі Українки - це найгостріша зброя в боротьбі за визволення нашого народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будять у нас найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі. Для дітей був продемонстрований  мультфільм "Біда навчить" по однойменній казці   письменниці. Діти дізнались більше про головну героїню твору "Лісова пісня "про Лісову Мавку, а також про інших героїв за допомогою  цікавих завдань, які підготували для них бібліотечні працівники.

 Книжкова атмосфера захопила та заповнила  час перебування в дітей бібліотеці. В кінці-фото на згадку біля бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар