четвер, 29 лютого 2024 р.

 


Літературний урок   про життєвий та творчий  шлях Лесі Українки в бібліотеці -філії№47 ім.О.Гончара.

З метою вшанування пам’яті та популяризації творчості Лесі Українки в бібліотеці№47 буде проведений цикл заходів «Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…».

Люди, як зорі, полишають свій слід у свідомості майбутніх поколінь, особливо люди талановиті... Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий. Інколи – веселий, частіше – в задумі чи смутку. Кожним словом, променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, ім’я їй – Леся Українка.

  


Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитись з її творчою діяльністю та особистим життям читачам бібліотеки пропонуємо   виставка-персоналію"Вітрила Лесиної долі".

 З нагоди 153 річниці від дня народження Лесі Українки був проведений літературний урок з учнями 4-А класу ліцею № 78. Класний керівник - Олена Єрмакова. Тетяна Рейда познайомила всіх присутніх з дитячими роками   видатної поетеси. Леся – це одне із сімейних імен маленької Лариси, що стало літературним псевдонімом. Українка – вона запозичила у свого дядька – Михайла Драгоманова. Він підписувався як «Українець».

Діти мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до Батьківщини, переглянувши відеопрезентацію про цікаві історичні факти з життя Лесі Українки.     

 


Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості. В ході зустрічі учні   декламували поезії "Надія", "Конвалія", "Без надії сподіваюсь». Дітям було дуже цікаво, відповідаючи активно на питання  вікторини про Лесю Українку .

 Наприкінці заходу -фото на пам'ять біля бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар