четвер, 29 лютого 2024 р.

 

Тиждень популяризації творчої спадщини Лесі Українки                                                         в бібліотеці №47 ім.О.Гончара.


Протягом тижня  в стінах бібліотеки проходили заходи про Лесю Українку.  Струмочком лилися її поезії «Вже сонечко в море сіда….», «На зеленому горбочку…», «Знов весна і знов надії…», «Давня весна», «За горою блискавиці», «Ви щасливі, причистії зорі…»,«Хотіла б я піснею стати…», ; «Надія», «Contra spem spero!»  інші у виконанні юних читачів.  

Ось і сьогодні,29 лютого ,бібліотекарі   провели  з учнями  2-А  та 3-х класів школи «Майбуття» екскурс   в нелегких життєвий  шлях  Лесі Українки. На заході присутні класні керівники- Тетяна Осипенко, Наталя Головко, Оксана Моісєєва.


Завідувачка бібліотеки провела літературну розмову на тему  «Леся Українка: вражаючі факти». Маленькі слухачі захоплено слухали про складну долю волелюбної жінки. Особливо вразили школярів її дитячі роки, натхнення маленької дівчинки до навчання, до музики та вишивання. Учні познайомилися з ранньою творчістю поетеси та послухали її вірші.

Дітям була була представлена мультипрограмна стрічка за творами Лесі Українки. Мультфільм, який створили за мотивами поеми Лесі України «Лісова пісня», готувались на студії Film.ua Group сім років. Мультфільм вийшов у жанрі сімейної анімації. До слова, «Мавка. Лісова пісня» увійшла до ТОП кращих європейських проектів пітчинг Cartoon Movie у Бордо. Це — історія кохання міфічної лісової царівни Мавки і селянина Лукаша. Діти дуже уважно переглянули стрічку та з задоволенням відповідали на поставленні запитання  вікторини.


Також діти подивились мультфільм за казкою Лесі Українки «Біда навчить». Це-розповідь про горобчика, який шукав розуму. Такий захід в бібліотеці надає змогу не тільки дітям ,але й дорослим ,зазирнути у внутрішній різнобарвний творчий світ славетної українки, доторкнутися до потаємних глибин її поетичної душі.

Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот, до цього часу є символом боротьби українського народу за волю та незалежність.


Немає коментарів:

Дописати коментар